torsdag 4 augusti 2011

Shabby chic eller bara shabby?

En annan slektklenod vi har i hemmet är det här fina skrivbordet. Tror det kan ha varit ett typ av sminkbord någon gång i forntiden. Det har haft lite olika färger genom åren men nu (eller nyss) var det obehandlat.



Vi bestämde oss för att "slänga på" lite vit färg och alldeles nyss blev första strykningen klar. Frågan är nu om det ska bli ett varv till eller om det ska få vara lite genomskinligt vitt? Jag är nog inne på ett varv till men jag vill gärna ha lite åsikter! Så här ser det ut just nu:



Har även målat lådorna och tror nog att knopparna ska bytas ut mot några roligare. Någon som vet vart det går att köpa fina?

/Elisabeth

6 kommentarer:

  1. Ett varv till, köp knoppar på inreda.com indiska eller Tradera. Det är fint med olika knoppar också;)

    SvaraRadera
  2. Låt det vara genomskinligt ett tag och känn efter. Det går ju alltid stryka på ett lager till senare, men inte lika lätt ta bort :) Jättefint!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen. Vi har målat ett varv till nu och det är fortfarande lite genomskinligt, tror att träet var lite för törstigt och suger åt sig rätt bra. Får se om det blir ett tredje lager eller om vi låter det vara nästan vitt.

    Angående knoppar ska jag kolla på Indiska, måste ha minst två olika varianter eftersom två lådor är små och två är större. Blir nog bra!

    SvaraRadera
  4. oj oj, den stackare som slipat skrivbordet trärent en gång i tiden sliter nog sitt hår....

    SvaraRadera
  5. Indiska har olika storlekar på knoppar:) tror det blir superfint
    Ser framemot resultat:)

    SvaraRadera
  6. Stackaren som tog bort färgen tycker att det är finare vitt så det är lugnt!

    SvaraRadera