måndag 6 juni 2011

Projekt nr.1

I fredags efter middagen blev det lite stiltje i huset. Vi har dessutom inga tv-kanaler så att slänga sig i soffan är inte alls så lockande. I stället hamnade vi i källaren med var sitt vinglas och började lite försiktigt klösa på ett tapethörn. Det var startskottet. Tapeter yrde och även vissa dörrfoder.


Den här tapeten har säkerligen suttit uppe många modiga år. Det kändes lite vemodigt att riva bort den, det sitter så mycket historia i väggarna här. Förra ägarna har ju bott här i drygt 40 år, sedan huset var nytt. 



Just den här väggen är i betong vilket gjorde det lite knepigare att riva. Den satt ganska hårt. Men skam den som ger sig!



Källaren är en klassisk gillestuga men förra ägarna delade av rummet och gjorde ett litet extra krypin. Det ska bli gästrum tänkte vi. Eftersom vi får gäster den första juli har vi lite tidspress och det är nog bra, annars är det lätt att man tar en paus när det blir för jobbigt och tråkigt. 



Det yttre rummet ska så småningom bli spelrum med soffa, tv och lite tv-spel. Väggarna med panel ska bli vita, golven ska få vara som dom är och lite tapeter ska upp.



Vi tänkte att det ju bara är att slafsa på färg men insåg sen att det var hål nästan överallt. Det har nog suttit en antal tavlor och hyllor på väggarna och sen ser det ut som att någon kastat pil på ett flertal ställen också. Tur att man jobbar på snickeri och har lärt sig spackla! Nu ska det slipas och kvistlackas och SEN kan nog färgen slafsas på. 


Vi funderar också över vilka tapeter vi ska sätta upp. I gästrummet vill vi ha lite färgglatt och i det yttre rummet lutar vi åt en med björkstammar. Lite hyllning till Umeå. 


Tips och råd mottages tacksamt!


/Elisabeth och Leif

1 kommentar:

  1. Men åååh fusk vad ni är effektiva! Kan inte ni hyra in två kids så får ni känna på hur lång tid saker egentligen tar:). Skämt åsido! Detta är ju lätt den bästa bloggen just nu. Blir ju lite pepp på att skriva om bestyren med vårt hus.

    Och ja. Alla saker man måste ha. (vattenslang, skottkärra, kabelvinda etc). Dyrt o tråkiga köp.

    SvaraRadera